Skip to main content

Såler til børn og unge

Designet til at støtte børn og unge gennem deres aktive vækstfaser. Disse såler hjælper med at forebygge smerter og ubehag i knæ, hæle og skinneben.

Sådan ved du om dit barn har udfordringer med fødderne

Det er svært at opdage fejlstillinger hos børn, da det kommer til udtryk på en anden måde end hos voksne.

Ofte ved børnene ikke hvad det er, og de har ikke særlig ofte smerter. De kan i stedet opleve at falde over deres egne fødder, at fødderne drejer indad eller at knæene går mod hinanden.

Dette kan komme til udtryk ved, at de fx ikke vil med ud at gå tur, de sakker bagud ved gang eller at de løber mindre end deres jævnaldrende.

Træder dit barn konsekvent skævt i sit fodtøj?

Hvis de slider mere på indersiden af hælen end på ydersiden af hælen på skoen, kan det være fordi de måske har en nedfaldne svang og dermed belastes mere på indersiden af foden.

Prøv at scanne foden her

Har dit barn ondt i hælene?

Smerter i hælen hos børn i alderen fra 8 til 14 år kan ofte skyldes Severs syndrom, som typisk bliver forværret af komprimeret fodtøj og idræt på hårdt underlag såsom kunststofbaner og håndboldbaner. 

Severs er en irritationstilstand i de stadigt sammenvoksende ledflader i hælbenet. Det påvirker hovedsageligt børn i voksealderen, hvor fødderne bliver udsat for hårde stød fra løb på hårdt underlag, og hvor den stødabsorberende effekt i skoene ikke er tilstrækkelig.  

Smertetilstanden kan holde børnene fra at deltage i deres sport, være invaliderende i deres lyst til at bevæge sig og dermed have indvirkning på deres aktivitetsniveau og livskvalitet. 

Hvordan man som forældre kan se om det er Severs

Som forældre og træner kan man kigge efter de tydelige tegn, som for eksempel hvis barnet har svært ved at støtte på hælen og ender med at kompensere ved at gå meget på forfoden. Barnet vil ofte beskrive smerte i hæl og akillessenen, og at det gør ondt, hver gang de tager et skridt med foden.

Smertefri bevægelse

Vores skræddersyede løsninger sikrer komfort og støtte for aktiv og smertefri bevægelse.

Stødabsorbering

Det er vigtigt, at sålen er specialdesignet til barnet for at få den bedste aflastning og støtte.

Et godt match

Det er vigtigt at sålen og fodtøjet er et godt match, da begge dele skal understøtte barnet i dets bevægelse.

“Jeg har før hen haft problemer med såler der ikke har været særlig holdbare og mistet sin funktionalitet relativ hurtigt, og det må jeg sige det er ikke oplevelsen med ZOLES. Jeg spiller selv Badminton og synes sålerne fungere super godt, også selvom jeg træner mange gange om ugen”

Oskar Tømming Larsen
YONEX Peter Gade Academy